En blogg om kursen där människan och dialogen får växa

Att fylla FOLKIS med innehåll

Det finns mycket jag verkligen uppskattar med läraryrket. Men det är inte lätt att få tid till allt! Efter att ha fått kriga med kalendrar och andra uppgifter har vi äntligen fått bearbeta innehållet vi vill fylla kursen med på allvar. Det har varit svårt i terminslutstider, men va kul och inspirerande det är när vi väl kunnat det!

Vi har haft planeringsmöten där vi matat på tankar som skulle kunna fylla flera år av undervisning och processer. Men det är också med viss försiktighet vi gör det, för vi vill också kunna anpassa innehållet efter det som växer fram med de deltagare som går kursen.

Vi har haft många riktigt fina intervjuer nu, och vi får en fantastisk energi av det. Och även om vi inte fyllt varje plats än börjar vi få en bild av vilken kurs detta kan bli. Och med så mycket spännande människor så kan det ju bara bli så bra.

Vi har också slagit, bläddrat, sökt och utforskat flera intressanta böcker för att hitta lite av en kursbokskänsla, för att fläta ihop de olika frågorna och ämnena vi vill utforska. Vi har gått tillbaka till gamla favoriter som format oss, och vi har bläddrat igenom nya bekantskaper med väldigt spännande teman. Nu har vi sorterat ner det till några få vi har svårt att välja mellan, och vill läsa dem mer ingående och se hur de passar in i våra teman.

Men jag drar mig lite för att börja beskriva det för mycket av kursen till dem som vill söka och som undrar. För så fort vi säger något är det är så viktigt att hålla vad vi lovar. Samtidigt det är också viktigt att ge en bild till dem som är intresserade av den.

Jag kan i varje fall säga att vi har arbetat fram kring fem överordnade teman, och formulerat dem som breda frågor som är ingångar i lite olika ämnen. Sen har vi en temafråga för varje vecka med mer dynamik och spänning i, där vi kommer att ge en lite mer akademisk text och en lite mer poetisk text som ingång, och hoppas samla ett brett spektrum av valbara texter för att fördjupa sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *