En blogg om kursen där människan och dialogen får växa

FOLKIS på distans är igång!

Nu är FOLKIS på distans en verklighet. Kursen är igång. Det känns lite smått overkligt, men vi är många som förundras över hur snabbt vi skapat relationer och en autentisk, respektfull och varm miljö för samtal om det som är viktigt.

Vi har haft en lång och lite skumpig väg med antagningen, där vi intervjuat många fantastiska människor. Nu har nio väldigt spännande personer börjat. Många vi hoppades på har inte börjat, och några kändes inte redo för det vi ville göra, men vi har landat i att de som skulle vara med är med, och vi är så glada för det.

Vi har haft introduktionsdagar här i Malmö där samtalen direkt vibrerat av liv. Det känns som att detta verkligen är något annat än många andra kurser. Vi har väldigt snabbt blivit en grupp som enas i en längtan efter att ta dialogen på allvar, och tillsammans söka förstå det vi behöver förstå.

Vi är trötta efter passen vi haft. För det händer mycket i oss när vi börjar prata och det bränner till. Vi berör längtan efter mer, efter liv som tillfredsställer och som går ihop. Fler av oss söker en väg vidare från destruktiva mönster, och ett sätt att leva i detta samhälle och system utan att brytas ner av det.

Vi återkommer ofta till frågan om varför det inte finns fler platser för dessa samtal i vårt samhälle. Varför inte fler öppnar sig, och ger utrymme för det som är viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *