En blogg om kursen där människan och dialogen får växa

Frågor och svar om FOLKIS på distans

Fråga: Är den på Yh, Gym, Högskola nivå?
Svar: Kursen är lite utanför YH/GY/Högskolenivå, den är på folkhögskola vilket gör att vi kan värdera deltagarnas erfarenheter på andra sätt. Innehållet i studierna kommer ställa rätt så höga krav, men vi vill inte heller skapa onödiga hinder om man inte är färdig med alla ämnen från skolan av olika skäl… hoppas det svarar på din fråga.

Fråga: Vilka kurser/ ämne ingår i utbildningen?
Svar: Vi kommer ge introducera rätt så många olika ämnen, som psykologi, filosofi, idéhistoria med flera, men också arbeta mycket med utvecklande samtal, lära känna sig själv och en hel del frågor som kanske inte är helt lätta att placera i de traditionella skolämnena. Vi siktar på att utveckla er som deltagare med en mängd olika kompetenser. Ni kommer också som deltagare att kunna påverka en hel del av utbildningens inriktning och innehåll.

Fråga: Kan utbildningen bidra till en mer intressant CV?
Svar: Vi kommer att skriva ett utförligt intyg, med en beskrivning av allt du lärt dig som du kan lägga till i ditt CV. Vi hoppas verkligen att många kommer värdera den meriten, men ännu mer att du kommer lära dig så mycket att du själv också blir mer attraktiv som person på arbetsmarknaden.

Fråga: Är den på helfart, dvs 100%?
Svar: Kursen är på helfart, 100% vilket i våra direktiv ska innebära ca 20 timmar lärarplanerad tid och utöver det egen läsning och eget arbete.

Fråga: Kursen med ”filosofi” är jag nyfiken över vad ni bakar in där… Wittgenstein, Nietzsche och Bertrand Russell…?
Svar: Det blir ett seriöst arbete med en del av de frågor som de fina tre herrarna du nämnde brottades med… Men att läsa deras texter kommer att vara mer frivilligt. Poängen är till exempel inte att få full koll på vad Nietzsche tänkte om vad en stark människa är utan att få brottas med våra egna ideal och tankar om det, och göra det tillsammans med en grupp likasinnade i intresset men kanske inte i vilken typ av svar vi får.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *